top of page

Na het ontwerpen en ontwikkelen van de applicatie voor uw bedrijfsvoering dient deze in de cloud te draaien. Wij bieden onze klanten managed application hosting aan bij het Amazon Web Service Cloudplatform. AWS wordt door de meeste grote industrieën gebruikt en staat al jaren in het magische kwadrant van Gartner.

Waarom wordt AWS door de meeste organisaties gebruikt

Amazon Web Services is 's werelds grootste cloud services platform. AWS staat aan de basis van het succes van bedrijven als AirBnB, NetFlix, Pinterest, Spotify en anderen. Het combineert openheid met een zeer groot aanbod aan services en API's. De filosofie van Amazon om schaalvoordeel weer door te geven aan de klant, maakt de keuze voor AWS tot een economisch aantrekkelijke keuze. Het platform biedt net name voor software ontwikkeling zoveel mogelijkheden dat wij voor dit platform gekozen hebben voor zowel ontwikkelen, beheer en hosting. 

“Wij zijn ervan overtuigd dat cloudplatform AWS onze klanten vooruit helpt en ze laat onderscheiden van concurrenten die nog gebruik maken van in-house servers of klassieke hosting"

Maarten Jongmans, technisch directeur ENDROiT

 

Het sleutelwoord met betrekking tot AWS is elastisch. AWS is door de elasticiteit en flexibiliteit zowel voor de business als voor ontwikkelaars erg aantrekkelijk. Cloud-capaciteit kan zonder verplichtingen in de vorm van contracten op elk gewenst moment vergroot en verkleind worden. Zo kun je nieuwe projecten zonder, of tegen hele lage kosten, opstarten. En later kun je ze ook weer stopzetten, uitbouwen of sterk wijzigen. Ook in het soort en het aantal diensten dat je afneemt, is er namelijk sprake van elasticiteit. Vrijwel alle denkbare software en diensten zijn beschikbaar, van data-warehouses, commerciële applicaties tot IoT (internet of things) -toepassingen. Daarbij is er veel aandacht voor security.

Schaalbaar, Continuous Delivery en Security

Bij web-applicaties en portalen is online samenwerking de grote winst. Iedereen met internet kan van iedere plaats contact maken met het bedrijfssysteem. Dit zijn medewerkers, klanten, leveranciers en gebruikers van producten. Op onze server monitor grafieken zagen we vanaf 2010 het aantal gebruikers en inlogs exploderen. We merkten dat klassieke hosting tekort kwam. Bij klassieke hosting wordt er een grote server met een vaste omvang gehuurd. Maar het aantal gebruikers en het gebruik zelf werd zo grillig dat deze vaste box op ieder moment of te groot of te klein was. 

“Voor de huidige generatie web-applicaties is een klassieke vaste server te duur op rustige momenten

en gaat deze down als het druk wordt."

Tegen die tijd kwam Amazon met een oplossing, ingegeven vanuit hetzelfde probleem met hun wereldwijde Amazon webshop: Server-as-a-Service waarbij de capaciteit van het ene op het andere moment honderden malen kan worden opgehoogd. Net zo goed kan de server het andere moment in de nul-stand staan als er geen gebruikers zijn ingelogd.

Onbeperkte schaalbaarheid: Piekmomenten opvangen door AWS service Lambda.

bron M. Jongmans 'Space-computing using AWS Lambda and Auto scaling load balancing with stateless instances'

Meer nog waren de indrukwekkende services beschikbaar voor veiligheid, continuïteit en betrouwbaarheid. De integratie van het nieuwe development concept 'Continuous Delivery' sloot goed aan bij onze Agile manier van werken. Ontwikkelingen en aanpassingen worden thans door ons in delen van uren weergegeven in plaats van dagen en weken.

ENDROiT AWS jarenlange ervaring

Vanaf 2010 zijn we overgegaan op AWS en sindsdien optimaliseren we dit platform met alle nieuwe services die regelmatig uitkomen ten behoeve van de web-applicaties van onze klanten. Naast onze web-ontwikkeling is een team full-time bezig met AWS monitoring, beheer en optimalisatie opdat onze web-applicaties snel, betrouwbaar en beschikbaar zijn.

Sinds twee jaar bieden we onze kennis en ervaring als managed AWS hosting ook aan voor organisaties met web-applicaties die door anderen zijn ontwikkeld.

Een typische AWS server en hosting configuratie met Firewall, CloudWatch gescheiden

file-, web- en database servers in een private netwerk

DWenst u hulp bij het opzetten, inrichten en beheer van uw AWS platform? Of wenst u uw applicatie te draaien op AWS? Wellicht kunnen wij wat voor u betekenen. Neem contact met ons op de eerste gesprekken zijn vrijblijvend, verplichten tot niets maar geven wel een goede indruk wat ENDROiT Web & App Development voor uw organisatie kan betekenen.

aws-lambda.png
aws-configuration.png
AernoudFlorijn.jpg

Aernoud Florijn – Zakelijk Directeur / Sales & Account Management

Aernoud Florijn werkte al sinds 1995 als business analist en desktop-applicatie ontwikkelaar in verschillende programmeertalen. Hij is sinds 1998 eigenaar van het succesvolle Florijn Business Solutions | OfficeProfs voor applicatieontwikkeling in Microsoft Office en VBA (Visual Basic for Applications).

Aernoud komt graag eens vrijblijvend praten om uw wensen en eisen door te nemen en om samen te kijken wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Reinaert de Vosstraat 13 | 1055 CL AMSTERDAM

+31 (20) 421 4636

aernoud@endroit.nl

AWS managed app hosting

altijd beschikbaar en snel

voor al uw medewerkers en klanten

Of het nu gaat om klantenportalen of kritische bedrijfssystemen, wij zorgen voor een optimale prestatie en betrouwbaarheid ongeacht het aantal klanten en medewerkers dat is ingelogd.

We doen dat op het snelst groeiende en leading AWS cloudplatform. De industry standaard voor organisaties die alleen het beste willen.

aws-logo-small.png
bottom of page