top of page

ENDROiT gebruikt het AWS cloud platform voor het hosten van web-applicaties.

Amazon Web Services is ‘s werelds grootste cloud services platform. AWS staat aan de basis van het succes van bedrijven als AirBnB, NetFlix, Pinterest, Spotify en vele anderen. Amazon AWS biedt vele services en API’s voor een optimale performance en beveiliging.

Bedrijven als Unilever, Royal Dutch Shell, Philips, Randstad, Wehkamp, Essent, en vele anderen gebruiken thans AWS voor het draaien van hun meest belangrijke systemen.  Steeds meer klanten uit streng gereguleerde sectoren als de publieke sector, energiesector en financiële dienstverlening verplaatsen grote delen van hun infrastructuur naar AWS. Dit komt omdat AWS een compleet ecosysteem biedt waarin specialistische servers draaien.

AWS biedt uitgebreide en professionele tools voor het waarborgen van beveiliging, privacy en performance. Doordat deze tools op server niveau werken zijn ze robuuster en effectiever dan als deze op applicatie-niveau worden toegepast. Inmiddels heeft ENDROiT een jarenlange ervaring in het gebruik van AWS en zoeken we continu naar de beste AWS configuratie voor het optimaal presteren van onze web-applicaties.

Hieronder geven we weer hoe we thans onze web-applicaties binnen het Amazon AWS cloud infrastructuur verwerken. Hierbij verdelen de verwerking van de web-applicatie in AWS servers die gespecialiseerd zijn in hun verwerkingstaak.

EC2 web-server

Voor het verwerken van de code-regels. We gebruiken PHP als code.

RDS database-server

Opslag en query verwerking van de database(s). We gebruiken MySQL als database en query taal. Database gegevens worden encrypted opgeslagen met het AES-256 encryption algoritme.

S3 file-server

Voor de opslag en navigatie van grote hoeveelheden files tot vele Gigabytes. We gebruiken Glacier voor de opslag van Tera en Peta bytes, meestal film en video.

CloudFront

Amazon AWS CDN oplossing voor het sneller laden van vaste content zoals plaatjes, video’s en enkele soorten van code. Kopieën van deze files worden vanaf meerdere snelle servers in de buurt van knooppunten in het wereldwijde internet naar de browser gestuurd. Bij conventioneel gebruik van één server moeten alle plaatjes, code etc. vanaf die ene server komen. Bij druk verkeer of een shared server kost dat aanzienlijk meer tijd.

ElastiCache

Als session handler voor PHP. Kleine gegevens die normaal worden weggeschreven en opgehaald vanuit een bestand, worden opgeslagen in het geheugen. Dit gaat vele malen sneller en bespaart verwerking op de server.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding-2017-03-30-om-14.39.57.

Managed Amazon web-app hosting

download-2.png
bottom of page